Džudista Danilo Pantić najbolji je sportista Crne Gore u 2015. godini, u tradicionalnom 61. izboru Udruženja sportskih novinara (USN).

Priznanje novinara zaslužio je osvajanjem zlatne medaje na juniorskom prvenstvu Evrope u austrijskom Obervartu.

Bio je i sedmi na juniorskom prvenstvu svijeta u Abu Dabiju.

Pantić je u anketi dobio 20 glasova.

“Ova godina je za mene bila izuzetna. Slijedi nova godina i novi izazovi. Nadam se da ću i u sljedećoj godini praviti dobre rezultate. U seniorskoj konkurenciji je 100 kilograma izuzetno jaka kategorija, ali stasavam i vjerujem da ću sa svima da budem ravnopravan”, kazao je Pantić na svečanom proglašenju.

Najbolji novinar u izboru USN je Emil Ličina iz agencije MINA, a najbolji mladi novinar Dušan Vujović iz televizije Budva.

Najbolji dopisnik je Vukoman Kljajević iz Bijelog Polja, saradnik Radija Crne Gore. U anketi je učestvovalo 85 članova Udruženja.

Udruženje je za izuzetne sportske rezultate u 2015. godini specijalna priznanja dodijelilo Marini Raković, Milivoju Dukiću, Slađani Perunović, Dejanu Vukčeviću, Stefanu Vukotiću, Lidiji Jokić, Kristini Rakočević i Danki Kovinić.

Zahvalnice su dobili Voli i Sport vižn, kompanije koje su pomagale Udruženje u 2015. godini.

Isto priznanje dobili su predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Andrija Radman, predsjenik Sportskog studentskog saveza Boris Sekulić i Fakultet za sport i finizičko vaspitanje.

Predsjednik USN, Veselin Drljević, kazao je da je Udruženje na najtranspartetniji način sumirao i vrednovao rezultate sportista Crne Gore.

“Naša praksa je jedan novinar i jedan glas najvjerodostojniji je presjek rada sportista. Zvijezde i sportska sreća nijesu mazili sportiste Crne Gore u 2015. godini. Nijesmo imali mnogo rezultata za ponos, ali za pohvalu svakako. Novinari su to glasovima izmjerili i odbrali”, kazao je Drljević.

Dekan Faklteta za sport i fizičko vaspitanje, u čijem prostorijama je i održana svečanost, Stevo Popović, kazao je da je svrha njihovog rada promocija nauke i istraživanje u sportu, sa posebnom pažnjom da se približi široj, a ne samo sportskoj populaciji.

Na svečanosti su uručene i diplome svršenim studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, koji su diplomirali u posljednjih šest mjeseci.