Povodom 10 godina nezavisnosti Crne Gore, Ministarstvo prosvjete organizuje literarni i likovni konkursi za učenike osnovnih i srednjih škola pod motom “Decenija nezavisnosti-s ponosom slavimo”. Konkurs će biti otvoren do 1. aprila, a za autore najboljih radova predviđene su nagrade.

Iz Ministarstva prosvjete je saopšteno da na literarnom konkursu za osnovce na temu “Crna Gora-neugasiva baklja slobode” mogu učestvovati učenici VII, VIII i IX razreda, dok je takmičenje za najbolje likovne radove na istu temu organizovano za učenike I do IX razreda. “Na literarnom i likovnom konkursu za srednjoškolce na temu “Ponosni na prošlost-gledamo u budućnost” mogu učestvovati učenici svih razreda”, ističe se u saopštenju.
Kako je saopšteno, na literarni konkurs osnovne i srednje škole dostavljaju po tri najbolja rada za svaki razred po izboru nastavnika crnogorskog jezika, dok za likovni konkurs za osnovce škole dostavlja za svaki ciklus po tri najbolja rada po izboru nastavnika likovne umjetnosti, rađena slobodnim likovnim tehnikama. “Srednje škole za svaki razred dostavljaju po tri najbolja rada, takođe po izboru nastavnika likovne umjetnosti, rađena slobodnim tehnikama”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva prosvjete.