Mladi Nikšića

Telenor fondacija objavila je novi, šesti po redu konkurs za podršku društveno odgovornim projektima “Uključi se digitalno”, na koji se mogu prijaviti humanitarne i nevladine organizacije, institucije i fondacije registrovane u Crnoj Gori, piše CDM.

Kako su naveli iz Telenora, fondacija će, osim finansijske, izabranim projektima omogućiti i organizacionu i logističku podršku. Konkurs je otvoren do 1. decembra, a prijave je potrebno slati na adresu fondacija@telenor.me.

“Projekti bi trebalo da nude inovativna, digitalna rješenja usmjerena na smanjenje nejednakosti u društvu. Akcenat je na oblastima djelovanja Telenor fondacije, kao što su edukacija o bezbjednom korišćenju interneta, obrazovanje i socijalna inkluzija društveno ugroženih grupa. Prijava na konkurs podrazumijeva opis projektnih aktivnosti i predlog budžeta, a o projektima koji će dobiti podršku odlučiće Upravni odbor Fondacije”, dodaju oni.

Putem aktivnosti Telenor fondacije, kompanija Telenor pomaže rješavanju izazova sa kojima se suočava crnogorsko društvo, koristeći sve prednosti telekomunikacione industrije. Telenor doprinosi i podizanju svijesti o 17 Globalnih ciljeva za održivi razvoj, od kojih je cilj broj 10 – Smanjenje nejednakosti (#reducedinequalities) od posebne važnosti za društveno odgovorne aktivnosti kompanije.