Svečano je otvoren drugi Bazar poljoprivrednih proizvoda, na kojem je na nikšićkom Trgu izložena bogata riznica poljoprivrednih proizvoda, a upriličen je i kulturno-zabavni program. Domaći med, pletiva, umjetnine, slatki i slani proizvodi, prostirali su se cijelom dužinom nikšićkog Trga, a mladi slikari Ateljea “Put” i dječiji hor OŠ “Milija Nikčević” su svojim učešćem uljepšali program.

Interesovanje građana za Bazar je bilo veliko. Na Bazaru je učestvovalo oko 40 domaćih proizvođača sa teritorije opštine Nikšića, ali i gosti iz Trebinja, Bileće, Plužina i Žabljaka.

Bazar je održan na inicijativu Alter Modusa, a u saradnji sa Opštinom Nikšić.
U svom obraćanju prisutnima, predstavnica Alter Modusa Ivana Mijušković, istakla je kako je Bazar domaćih proizvoda prilika za promociju i podršku lokalnih proizvođača i proizvoda.
“Kupovinom domaćih proizvoda pomažemo očuvanju tradicije i nasleđa našeg kraja”, istakla je Mijušković.
Bazar je otvorio predsjednik Opštine Marko Kovačević, koji je istekao da je ove godine, na Bazaru više proizvođača nego prošle. Kovačević je dodao da Bazar ima potencijala da postane tradicionalni događaj, koji će se u Nikšiću održavati svakog septembra, uz nadu da će naredne godine proizvođača biti jos više.
Kovačević je iskoristio priliku da đacima čestita početak nove školske godine, i istakao zadovoljstvo što OŠ “Milija Nikčević” ima priliku da se u muzičkom i likovnom svijetlu predstavi na Bazaru.
“To je moja škola, pa sam malo emotivno vezan”, rekao je Kovačević.

Šanta Panta na Bazaru, Nikšić

Osim hora OŠ “Milija Nikčević” i likovnog Ateljea “Put”, svoju publiku na Bazaru su pronašli i dječiji zabavljač Šanta Panta, kao i bend “Remake”.

Bazar Nikšić