Korisnicima Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju donirani su proizvodi organske hrane od Sportsko-ribolovnog kluba (SRK) “Župa” iz Nikšića, dobili su proizvode organskog porijekla za izvođenje kulinarskih radionica “Hranom do zdravlja”.

Zadatak kluba je očuvanje postojećeg ribljeg fonda u jezeru Liverovići i zaštita rijeke Gračanice i njenih pritoka, broji oko stotinu članova, a korisnici Dnevnog centra su među prvima dobili članske knjižice.
“Donirani proizvodi će biti iskorišćeni kroz niz aktivnosti u kojima će djeca pripremati hranu u kuhinji Dnevnog centra. Djeca će se na zabavan način upoznati sa različitim namirinicama od kojih će pripremati jela, populane ‘smoothie’ i uz pomoć vaspitača servirati, dekorisati i degustirati ih. Osim što se upoznaju sa značajem organske hrane, djeca na ovaj način stiču i razvijaju samostalnost u pripremi jednostavnih jela”, saopštili su iz Dnevnog centra.
Klub je prošle godine za korisnike Dnevnog centra i učenike Osnovne škole “Dušan Bojović” iz Župe organizovao čas ribolova i ekologije na obalama jezera Liverovići, a oni su bili njihovi gosti i prilikom organizovanja takmičenja u spremanju riblje čorbe i u plovkanju.
SRK “Župa” osnovan je proljetos i do sada je organizovao veći broj akcija ekološkog karaktera, poput čišćenja rijeke Gračanice, nasipanje puta pored jezera, čišćenje i uređenje deponije, kao i dvije akcije pošumljavanja.