Mladi Nikšića

Crveni krst Crne Gore je, u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta Nikšić, mladim Romima i Egipćanima iz Kampa Konik i Nikšića, organizovao jednodnevni, edukativni izlet u okviru kojeg je omladina imala priliku da posjeti Bokokotorski zaliv.

U cilju zbližavanja zajednica i pripadnika RE populacije iz pomenute dvije opštine, mladi su zajednički organozovano posjetili stari grad Kotor, saznali više o kulturi, istoriji i kulturološkim znamenitorstima koje karakterišu ovaj dio crnogorskog primorja, nakon čega im je organozovan i izlet barkom do čuvene Gospe od Škrpjela.

Nakon posjete jednoj od najljepših crkvi ovog kraja, obilaska zaliva i vodenim putem, mladi su imali priliku i da posjete grad Perast, koji je zaista ostavio poseban utisak i uljepšao boravak na primorju mladima koji ranije nijesu imali priliku da borave na teritoriji tzv. „nevjeste Jadrana“.

Imajući u vidu da Crveni krst Crne Gore, u okviru projekta EU „Promocija i zaštita ljudskih prava RE i drugih ranjivih grupa“ (koji sprovodi NVO Help, u saradni sa partnerima CKCG-om, CEDEM-om i REF-om) implementira edukativne aktivnosti za mlade u opštinama Berane, Nikšić i Podgorica, došlo se na ideju da se organizuje jedan zajednički izlet mladima, kako bi i uživo doživjeli istoriju i geografski se orjentisali u odnosu na sve što su prethodno učili o Crnoj Gori, na redovnim radionicama Kluba mladih.