Vanraspravno krivično vijeće Višeg suda u Podgorici uvažilo je žalbu odbrane petoro osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja u aferi “Grahovo”, kojima je ukinut pritvor i koji će se u daljem postupku braniti sa slobode, kako prenose Dnevne novine. Zbog sumnje da su prodajom državnog zemljišta koje je koristila Zemljoradnička zadruga “Grahovo” nanijeli 10.000.000 eura štete budžetu, početkom februara uhapšeni su advokat Danilo Kovačević iz Nikšića, načelnik Uprave za nekretnine Krsto Nikolić (62), službenica Uprave za nekretnine PJ Nikšić Radica Malović (62), nekadašnji direktor Zemljoradničke zadruge “Grahovo” Milivoje Živković (63), izvršni direktor firme “Grahovo medikal centar” Zdravko Bošković.

Osim njih, lisice na ruke stavljene su i službenicama Zemljoradničke zadruge “Grahovo” Dušanki Živković (53), Ranki Milović (48), Vasiljki Milović (65) i službenici Poreske uprave u Nikšiću Suzani Bulajić (60), ali su one nakon saslušanja u Tužilaštvu puštene da se brane sa slobode.
Zemljište nekadašnje Zemljoradničke zadruge “Grahovo”, čija je površina 5.771.458 kvadratnih metara, prodato je kompaniji “Grahovo medikal centar” 2007. godine za 431.823 eura. Imovina je prodata ruskim investitorima na osnovu odluke skupštine Zemljoradničke zadruge “Grahovo”.
On se ugovorom obavezao da uloži 5.000.000 eura u razvoj, izgradi SPA centar i da 19 zaposlenih nastave da rade, ali planirane investicije nijesu realizovane.