Petar Stijepović, najbolji student ,Ekonomski fakultet

Na Univerzitetu Crne Gore, održan je sastanak predstavnika Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore sa ministarkom prosvjete, nauke, kulture i sporta, prof. dr Vesnom Bratić i rektorom Univerziteta Crne Gore, prof. dr Vladimirom Božovićem. Povod sastanka su izmjene Zakona o visokom obrazovanju, odnosno dio izmjena koji se tiču populacije studenata.

Detaljno su se razmotrile teme u vezi sa novim ispitnim rokovima, upisnom politikom na Univerzitetu, status i prava studenata master studija, uslovni upis studenata na specijalističke studije, specifičnosti u sprovođenju pravila kod pojedinih studijskih programa, studentskim kreditima, te osnivanje studentskog servisa na Univerzitetu za pronalaženje honorarnih poslova za studente UCG.
Nakon konstruktivnog razgovora na svaku od ovih tema, zaključeno je da će se za sva pitanja tražiti optimalna rješenja u korist studenata, u datim uslovima.
Sastanku su prisustvovali i saradnici ministarke Bratić, gdin Danilo Alagić i prof. dr Dijana Vučković, kao i prorektori Univerziteta, prof. dr Irena Orović, prof. dr Sanja Peković i prof. dr Veselin Mićanović.