škola

Opština Nikšić je u 2023. godini uručila donacije za učenike četiri osnovne škole koje se nalaze na ruralnom području. U susret početku nove školske godine, Opština Nikšić donirala je torbe, školski pribor i druge prigodne poklone za sve učenike OŠ “Branko Višnjić” na Krscu, “Dobrislav Đedo Perunović“ na Bogetićima, “Dušan Đukanović“ na Lukovu i “Janko Bjelica“ u Donjim Crkvicama.

Ukupna količina donacije iznosi 69 đačkih torbi i isti broj školskog pribora.

Takođe, Opština je u julu obezbijedila sredstva za obnovu krova i rekonstrukciju plafona OŠ , “Branko Višnjić“ na Krscu, čime su poboljšani uslovi i omogućen nesmetan rad u školi.

“Imajući u vidu da je riječ o seoskim školama koje pohađa mali broj učenika i koje su udaljene od gradskog jezgra, i uzimajući u obzir finansijske mogućnosti njihovih porodica, lokalna uprava se nada da će ova skromna pomoć olakšati roditeljima opremanje đaka za školsku 2023–2024. godinu i doprinijeti njihovom uspjehu u školi.
Opština Nikšić i na ovaj način, u skladu sa svojim mogućnostima, stvara uslove i podstiče razvoj vaspitanja i obrazovanja učenika sa seoskog područja”, saopštili su na zvaničnoj stranici Opštine.

U ime Opštine Nikšić, donacije su uručili potpredsjednik Mitar Goranović i sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidak Krtolica.