“Online aktivizacija i promocija muzičkog staralaštva mladih sjevera Crne Gore i očuvanje muzičke kulturne baštine Crne Gore”

Raspisan je konkurs za online audiciju povodom predstojeće muzičke manifestacije „Online etno fest mladih sjevera Crne Gore“.

U sklopu projekta “Online aktivizacija i promocija muzičkog staralaštva mladih sjevera Crne Gore i očuvanje muzičke kulturne baštine Crne Gore” koji sprovodi samostalni umjetnik Zoran Džiknić uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore i Muzičkog centra Crne Gore kao sufinansijera programa i projekata o značaju za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva,

Opšti cilj ovog projekta je aktivizacija mladih talenata iz oblasti muzičkog stvaralaštva i kulture iz sjevernih opština Crne Gore i kreiranje atmosfere prihvatanja izvornih i tradicionalnih vrijednosti na nov i moderni način od strane mladih na pomenutim prostorima.

Pravo učešća na audiciji za „Online Etno Fest mladih sjevera Crne Gore“ imaju mladi učenici osnovnih, srednjih škola i studenti iz opština Nikšić, Plužine, Šavnik, Žabljak, Pljevlja, Mojkovac, Kolašin, Berane, Rožaje, Petnjica, Plav, Gusinje, Andrijevica i Bijelo Polje.

Potrebno je da mladi izvođači (učesnici) u svom kućnom ambijentu snime putem mobilnih telefona uživo svoje izvođenje jedne izvorne crnogorske pjesme u “a cappella” – varijanti bez instrumentalne pratnje (samo glas uživo), ili uz samostalnu muzičku pratnju (u obzir dolaze i matrice).

Učesnici su dužni da na snimku prije početka pjevanja, saopšte svoje ime i prezime, godište, opštinu i naziv pjesme koju izvode.

Svoje snimke potrebno je poslati na viber broj (069-622-727),

ili na mejl adresu: zorandziknic@gmail.com , ili u Inbox stranice “Online Etno Fest mladih sjevera Crne Gore”.

Rok za slanje snimaka je do 18. jula 2020. godine.

Od pristiglih snimaka, stručni žiri u čijem sastavu su: Zoran Džiknić – samostalni umjetnik, Senad Drešević – muzički producent i aranžer, Tijana Blečić – profesorica solo pjevanja, odabraće najbolje učesnike čiji će snimci biti postavljeni na zvaničnoj stranici “Online Etno Fest mladih sjevera Crne Gore”, i omogućiti glasanje (lajkovanje) šire javnosti za svoje favorite.

Stručni žiri će na osnovu svoje odluke, odabrati najboljeg izvođača koji će dobiti pravo na besplatno snimanje Cover kompozicije u profesionalnom muzičkom studiju “Studio Drešević” u Podgorici, a izvođač koji bude imao najviše glasova publike (na osnovu broja lajkova glasača) dobiće prigodnu novčanu nagradu kao oblik podrške i pomoći mladim muzičkim talentima.

Dodatne informacije u vezi “Online Etno Fest mladih sjevera Crne Gore” mogu se potražiti na broj telefona i viber 069-622-727, ili u inbox stranice “Online Etno Fest mladih sjevera Crne Gore”.