Odbojkaški klub Sutjeska iz Nikšića u četvrtak je održao čas odbojke u dvijema osnovnim školama u tom gradu. Klub su ugostile OŠ ,,Milija Nikčević“ i OŠ ,,Braća Labudović“ koje su pokazale visok stepen društvene odgovornosti i koje promovišu zdrave stilove života.

Treneri Željko Perošević i Zoran Taušan su učenicima ovih škola predstavili osnovne elemente odbojke, a u praktičnom dijelu su im pomagali prvotimci, Vladan Stojanović, Nikola Taušan i Niko Perošević. Uz njih tu su bili i nastavnici fizičkog vaspitanja ovih škola, Sanja Bojanić i Nikola Agramović.

ok sutjeska osnovne škole 3
,,Danas smo jednoj grupi zainteresovanih učenika predstavili odbojku kao sport, i upoznali ih sa osnovnim elementima. Ono što izdvaja odbojku jeste činjenica da nema direktnog kontakta sa protivnikom, a sam način treniranja poboljšava koordinaciju, i dokazano utiče na rast. Osim toga aktivira sve grupe mišića, podstiče na taktičko razmišljanje i razvija timski duh kod svakog učesnika. Planirano je da nastavimo sa posjetama još nekim školama, a ovom prilikom zahvaljujem našim današnjim domaćinima” rekao je Željko Perošević.

Zoran Taušan dodaje: ,,Drago nam je što je i u našem gradu počela promocija odbojke, i što smo mi, kao dugogodišnji klub, aktivni učesnici te promocije. Svjesni smo da ovaj sport nije dovoljno zastupljen, i da se prioritet daje popularnijim sportovima, i ovo je najbolji način da djeci konkretno predstavimo odbojku. Naš klub se trudi da na što raznovrsnije načine popularizuje odbojku, a u tom cilju svojim članovima nudi i brojne povoljnosti”.

ok sutjeska osnovne škole 2
Časovi odbojke u osnovnim školama su podržani od strane Odbojkaškog Saveza Crne Gore.

Svi koji su zainteresovani za treniranje u OK Sutjeska mogu da se dodatno informišu na brojeve telefona 068742039 i 068752370, putem društvenih mreža, ili da dođu u Sportski Centar Nikšić u terminima za trening: ponedeljak 19:30, utorak 21:00, četvrtak 21:00, petak 16:00 časova.