Posjete hospitalizovanim bolesnicima u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) od sjutra će biti ograničene zbog porasti broja oboljelih od gripa, bolesti sličnih gripu i akutnih respiratornih infekcija.

 

Iz KCCG su kazali da su posjete ograničene u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i da će trajati do poboljšanja epidemiološke situcija.

Kako su objasnili, posjeta je dozvoljena od 14 do 15 sati i kod hospitalizovanog bolesnika može biti samo jedna osoba.
,,Posjete njesu dozvoljene u Klinici za infektivne bolesti, Akušerskom odjeljenju sa jedinicom za novorođenčad, Centru za neonatologiju, Centru za kardiohirurgiju i svim intenzivnim jedinicama”, navodi se u saopštenju.

Iz KCCG apeluju na građane da poštuju savjete i preporuke ljekara i da u cilju prevencije izbjеgаvаju bliske коntаkte sа оbоljеlim оsоbаmа, rеdоvnо peru ruke i izbjеgаvаju dоdirivаnje оčiјu, nоsа i ustа prljavim rukama.

,,Preporučuje se rеdоvnо prоvjеtrаvаnjе prоstоriја, izbjegavanje boravka u zatvorenim prostorima gdje se nalazi veliki broj ljudi, praktikovanje dobrih navika, uključujući adekvatnu ishranu sa dosta svježeg voća i povrća, spavanje i fizičku aktivnost”, ističu iz KCCG-a