NVO Mladiinfo Montenegro raspisuje konkurs

NVO Mladiinfo Montenegro u sklopu projekta „Penicilin za korpuciju“, koji je podržan u sklopu programa “Misli lokalno – djeluj lokalno! – Borba protiv korupcije na lokalnom nivou” koji realizuje Centar za građansko obrazovanje (CGO), a finansira ga Evropska unija, nudi mogućnost obuke i zapošljavanja tri mlada novinara.

Cilj nam je da obučimo tri mlada novinara za vršenje monitoringa u zdravstvu i da povećamo nivo njihovog znanja o borbi protiv korupcije i osposobimo ih za vršenje monitoringa.

Obučavanjem mladih novinara za vršenje monitoringa putem organizovanja seminara, zatim vršenjem monitoringa i pisanjem istraživačkih tekstova, i krajnje, objavljivanjem istraživačkih tekstova na portalu Mladi Nikšića i štampanjem izvještaja, kao i pres konferencijom, podići će se svijest građana generalno o problemu korupcije, a specifično o korupciji u zdravstvenim ustanovama u gradu.

Da biste bili kvalifikovani za prijavu, potrebno je da posjedujete osnovno novinarsko znanje i znanje rada na računaru, da imate između 18 i 35 godina. Angažman obuhvata pohađanje dva dvodnevna treninga, u decembru i januaru, vršenje monitoringa zdravstvenih ustanova u opštini Nikšić tokom februara 2017., pisanje nedeljnih izvještaja sa monitoringa i pravljenje istraživačkih priča o slučajevima korupcije u zdravstvu u Nikšiću.

Zainteresovani svoju biografiju mogu poslati na e-mail: mladiinfomontenegro@gmail.com najkasnije do 14.12.2016. a na istu adresu mogu se obratiti i za više informacija.