Utakmice 5. kola ovogodišnje Luštica bay Studentske lige Crne Gore u futsalu održale su se za vikend u sportskoj Sali Gimnazije Slobodan Škerović, u Podgorici. Učestvovalo je ukupno 16 ekipa podijeljenih u dvije grupe, a nakon sedam kola ligaškog dijela po četiri najbolje će kroz play-off pokušati da se domognu titule najboljeg, koju je prošle godine osvojila ekipa Ekonomskog fakulteta iz Podgorice.

Aktuelni šampion, ekipa Ekonomskog fakulteta savladala je u derbiju kola prvi tim Univerziteta Donja Gorica. Mada je tokom dinamičnog meča rezultat uglavnom bio izjednačen, Ekonomisti su odnijeli pobjedu sa rezultatom 3:2, koja će vjerovatno biti dovoljna za prvo mjesto u grupi i nešto lakšeg rivala u četvrtfinalu.

U grupi A derbi su igrali Pravni fakultet iz Podgorice i Fakultet za pomorstvo iz Kotora, a krajnji rezultat je bio izjednačen sa 2:2. U derbiju začelja Mašinski i Fakultet političkih nauka su takođe podijelili bodove, a sigurne pobjede zabilježile su ekipe Studentski dom PG 1 i UDG 2 protiv Elektrotehničkog fakulteta 2 i FDES-a.

U grupi B, FTH Kotor je u meču sa Arhitektonskim fakultetom, napravio preokret i tako obezbijedio pobjedu, dok je Univerzitet Mediteran savladao Elektrotehnički fakultet 1. Najubjedljiviju pobjedu ostvarila je ekipa Studentski dom PG 2, koja je rezultatom 11:3 savladala ekipu Pravnog fakulteta iz Budve iako je na poluvremenu gubila sa 2:1.

Naredno kolo održaće se 29. novembra 2015. godine.