Danas je u Dječijoj čitaoni JU Narodna biblioteka “Njegoš” Nikšić u okviru “Kluba malih–velikih pisaca” realizovana još jedna radionica edukativnog karaktera, na kojoj je gost bila mr Milica Radojičić, pjesnikinja i dječiji pisac.

U inicijalnom dijelu radionice gošća se posvetila tehnici zagrijavanja i interaktivnim vježbama za usmjeravanje pažnje u cilju podsticanja koncentracije i uspostavljanja kontrole redosleda aktivnosti i organizacione šeme sa akcentom na njihovu klasifikaciju i integraciju. U strukturi središnjeg dijela radionice, naši mali–veliki kreativci, slijedeći instrukcije Radojičić su kroz interesantne zadatke učili Brajevo pismo, dok su u završnom dijelu radionice čitali stihove knjiga “Vrteška čuda” i “Svijet se vrti kao čigra, djetinjstvo je dječija igra” i sumirali ključne aktivnosti. Naši mali–veliki drugari su na poklon od autorke Milice Radojičić dobili primjerke dječijeg časopisa “Osmijeh” čiji je 100. jubilarni broj promovisan u Gradskoj kući u organizaciji Biblioteke.

Na današnjoj radionici autorka je konstatovala: “Mali princ je jednom rekao: “Svi odrasli su nekad bili djeca, samo neki od njih se toga i sjecaju”.

“Danas smo imali priliku da zavrtimo šareni karusel djetinjstva, ljubavi, tolerancije, pisane riječi, da naučimo mnogo toga jedni od drugih, uputimo odraslom svijetu važne poruke i još jednom se uvjerimo koliko su naša djeca velika, otvorena, talentovana i koliko smo bogati i obavezni da ovaj svijet za njih učinimo ljepšim prostorom za život. Ukrasi mogu biti vaši stari ukrasi, koji vam više nisu potrebni”, poručuju organizatori.