Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) organizovao je u restoranu S.C. “Nikšić” forum za građane, u okviru projekta ,,Jačanje saradnje između lokalnih samouprava i građana“, uz podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori. Iz CRNVO-a ističu veliko zadovoljstvo odzivom građana i učešćem na skupu.

“Cilj foruma je bio da okupi predstavnike mjesnih zajednica i da svi zajedno razgovaraju o nekim konkretnim problemima, koji se tiču samih građana, ali i da razmijene svoja iskustva i pronađu način za rješavanje svojih problema. Mi smo i više nego zadovoljni današnjim odzivom. Građani su bili konkretni i iznijeli su prave probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju. Prisustvovali su i predstavnici nevladinih organizacija. Mislim da smo došli i do nekih novih ideja za saradnju između mjesnih zajednica i nevladinih organizacija”, izjavila je Maja Marković za naš portal.

Mnogi od predstavnika i mještana mjesnih zajednica isticali su velike probleme, a evo šta nam je kazao Radomir Stanisavić iz Stare varoši:
“U dijelu grada koji je jako blizu centra, onemogućen je odlazak na posao našim mještanima i djeci otežan put do škole, zbog problema sa barama kada pada kiša, jer su radovi na novim zgradama u toku. Takođe, mnogima u našem kraju su drva u podrumima potpuno mokra, a nažalost u 21. vijeku moramo nositi i čizme, kako bi bezbjedno ušli u svoje domove, ili izašli van njih.”

Na ovom forumu rečeno je mnogo, identifikovani su različiti i mnogobrojni problemi svih građana, naročito stanovnika mjesnih zajednica.

Naredni zajednički sastanak između odbornika, građana i predstavnika nevladinih organizacija biće održan 18. novembra u restoranu Sportskog centra Nikšić.

“Sve ovo što smo potvrdili danas, biće na neki način sistematizovano, i sve zajedno predstavljeno odbornicima 18. novembra. Upravo je možda i najvažnije to, što će građani imati priliku da direktno odbornicima kažu koji su njihovi problemi, a odbornici da odgovore, odnosno kažu zašto do sada nije udovoljeno njihovim zahtjevima”, objasnila je Marković.

Glavni cilj foruma bio je podsticanje učešća građana Opštine Nikšić u procesima donošenja i implementacije lokalnih javnih politika, kao i u rješavanju problema u njihovoj zajednici.