mladi niksica

U okviru projekta “Mladi su budućnost Crne Gore”, Unija poslodavaca u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje raspisala je konkurs za prijavu mladih, nezaposlenih da se uključe u programe obuke u trajanju od dva mjeseca.

Iz UPCG su kazali da pravo učešća na konkursu, koji je otvoren do 27. januara, imaju nezaposleni koji nijesu stariji od 35 godina, a zainteresovani su za oblasti PR-a, marketinga i prodaje, kao i oni koji posjeduju ideje za počinjanje biznisa, prenosi rtcg.

„Cilj poziva je da se dodatno ojačaju kapaciteti mladih, nezaposlenih u dijelu sticanja praktičnih vještina, kao i da im se na taj način pruži podrška za lakše pronalaženje posla i otpočinjanje njihovog biznisa“, navodi se u saopštenju.

Iz UPCG su objasnili da će se obuka za 100 nezaposlenih obavljati u dva segmenta.

„To podrazumijevaju mjesec motivacionih treninga, nakon kojih se polaznici dijele u dvije grupe koje će imati mogućnost da dodatno unaprijede znanja, pa će tako 60 polaznika imati mjesec praktičnih obuka iz oblasti odnosa sa javnošću, marketinga i prodaje, a njih 40 praktične obuke za sticanje preduzetničkih vještina za počinjanja sopstvenog biznisa“, objašnjeno je iz UPCG.

Nakon završene obuke, 15 kandidata iz prve grupe imaće mogućnost dodatnog usavršavanja vještina kod poslodavca minimum tri mjeseca, dok će deset najboljih biznis ideja, odnosno polaznika koji počnu svoj biznis, biti podržano nefinansijskim grantovima od hiljadu eura.

Projekat Mladi su budućnost Crne Gore finansira EU.