Site icon Mladi Nikšića

Objavljeno 10 radova u časopisu JASPE

Objavljeno 10 radova u časopisu JASPE

U najnovijem januarskom izdanju časopisa „Journal of Anthropology of Sport and Physical Education-JASPE“ , objavljeno je 10 radova. Nakon recenzije, mjesto u novom broju su obezbijedili radovi autora iz Slovenije, Srbije, Turske, Bosne i Hercegovine, Omana, Albanije i Crne Gore, piše portal UCG.

Glavni i odgovorni urednik časopisa JASPE dr Bojan Mašanović navodi da su autori u ovom broju nastojali da odgovore na aktuelna pitanja iz oblasti plesa, rukometa, odbojke, rvanja, fudbala, atletike i košarke.

„Dva rada se bave temom gojaznosti koja je veoma aktuelna u današnje vrijeme, a prvi put čitaocima će biti predstavljeni podaci o morfološkim i funkcionalnim karakteristikama pripadnika oružanih snaga različitih zemalja“, kazao je Mašanović.

Časopis JASPE izdaje Montenegrosport, u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorskom sportskom akademijom.

Za vrlo kratko vrijeme ovaj časopis je svojim radom dosegao indeksiranost u svjetskim naučnim bazama kao što su: DOAJ, Index Copernicus, Google Scholar, Crossref, ROAD.

Od 2017. godine, JASPE izlazi četiri puta godišnje, u januaru, aprilu, julu i oktobru svake godine, a do sada je objavio oko 137 naučnih radova iz oblasti antropologije, sporta i fizičkog vaspitanja.

Već u drugoj godini rada, 2018, ovaj najmlađi crnogorski časopis u oblasti sportskih nauka je bio zapažen u rangiranju, sa indeksom uticajnosti ICV=85,37. Urednik Mašanović je ocijenio ovaj rezultat kao dokaz da je časopis krenuo pravim putem.

„Cilju koji je zacrtan u predstojećem trogodišnjem periodu je da časopis bude što bolje indeksiran i prepoznat od svih relevantnih autora iz oblasti antropologije, sporta i fizičkog vaspitanja širom svijeta“ rekao je glavni urednik časopisa, dr Bojan Mašanović.

Uređivački tim ovog časopisa čine naučnici iz Brazila, Turske, Malezije, te naučnici iz regiona, Srbije, Hrvatske, Kosova, Bosne i Hercegovine.

loading…


Exit mobile version