Mladi Nikšića

Publicista i sportski radnik Zoran Poleksić objavio je publikaciju pod nazivom “Globalni gospodin golbal”, posvećenu paraolimpijskom i najpopularnijem sportu osoba sa oštećenjem vida.

Poleksić je kazao da je knjiga pionirski poduhvat na prostoru bivše SFRJ, ali i značajno šire, sa posebnim akcentom na golbal u Crnoj Gori u svijetlu izuzetnih rezultata koji postižu crnogorski golbalisti na takmičenjima u regionu, krunisanih prošlomjesečnim plasmanom u B Evropsku diviziju, prenosi RTCG.

“Štivo o sportu koji se igra u više od 130 svjetskih država, nastalo u intezivnoj saradnji sa Savezom slijepih Crne Gore i Paraolimpijskim komitetom Crne Gore, zaista je jedinstveno na našim prostorima i zapravo je nastavak mog djelovanja nakon prošlogodišnje knjige Paraolimpizam u Crnoj Gori, prve u našoj državi, kada je u pitanju sport osoba sa invaliditetom”, rekao je Poleksić.
On je autor 23 knjige iz oblasti sporta koje su promovisane u više gradova i država.
Najavljeno je da će promocija knjige “Globalni gospodin golbal” biti održana u podgoričkom Kulturno informativnom centru Budo Tomović 22. novembra, na dan godišnjice prijema Paraolimpijskog komiteta Crne Gore u Međunarodni paraolimpijski komitet.