Selektor muške odbojkaške reprezentacije Veljko Bašić odredio je 14 igrača koji će igrati na kvalifikacionom turniru druge runde od 24. do 28. maja u Estoniji, prenosi reprezentacija.me.

Protivnici našoj selekciji za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. biće reprezentacije Estonije, Rusije, Rumunije, Mađarske i Kosova.

Na spisku su tehničari Simo Dabović, Nikola Radonić, primači servisa Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Božidar Ćuk, Marko Vukašinović, korektori Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić, srednji blokeri Gojko Ćuk, Luka Babić, Ivan Ječmenica, Blažo Milić, liberi Nikola Lakčević i Ljubomir Popović.

U stručnom štabu reprezentacije, osim selektora Bašića su još i pomoćni trener Srđan Popović, kondicioni trener Saša Petaković, fizioterapeut Vladimir Dragojević, statističar Branislav Rupnjak i tim menadžer Ivan Bošković.

Ekipi će se nakon završetka kvalifikacija opet priključiti igrači koji nisu na spisku za kvalifikacije (Balša Radunović, Bojan Strugar i Slobodan Bojić), koji će konkurisati za mjesto u timu za Svjetsku ligu.