Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je juče Javni poziv za dodjelu podrške unaprijeđenju stočnog fonda za 2017. godinu, kroz koji će zainteresovani moći dobiti novčana sredstva za nabavku steonih junica, priplodnih ovaca i koza, kao i svinja.

 

Podrška Ministarstva poljoprivrede proizvođačima po ovom pozivu iznosi maksimalno do 50 odsto od vrijednosti investicije. Rok za dostavljanje zahtjeva je 15. Septembar, a mogućnost dobijanja podrške imaju i početnici.

U slučaju ranijeg utroška sredstava, Javni poziv će biti zaključen, o čemu će proizvođači biti obaviješteni na vrijeme, navodi se u saopštenju Ministarstva.

“Korisnici podrške moraju biti upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, najkasnije do 15. septembra. Istovremeno, moraju se zadovoljiti uslovi za držanje stoke, u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja i ispunjavanju standarda dobre poljoprivredne prakse”, saopšteno je iz Ministarstva.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumi koje treba da zadovolje zainteresovani, kao i obrasci za prijavu nalaze se na zvaničnom sajtu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.