Učenici Osnovne škole “Luka Simonović” sa svojim nastavnicima i prethodno osmišljenim radionicama obilježili su Svjetski Dan voda.

Prema riječima pedagoškinje Ane Lalović ovog puta su se za razgovore na temu značaja voda pripremali učenici sedmog razreda.
.
“Sadržaj radionice osim učenika osmislile su nastavnice geografije Mirjana Vujović i Danica Pantović i nastavnica hemije Ratka Vulanović. One su zaintresovale učenike, pobudile kod njih radoznalost i uticale na razvoj saradničkog odnosa prema drugarima u grupi”, kazala je Lalović.

Ona je dodala da je jedan od zajedničkih zaključka da svakog dana treba voditi računa o vodama i zaštiti životne sredine.

Lalović je navela da su i nastavnice biologije Snežana Janković i Mirjana Papić Milikić sa učenicima sedmog i devetog razreda odradile prezentaciju i vježbe za razgibavanje i istezanje nakon dugog sjeđenja za kompjuterom.

“Tom prilikom one su ukazale učenicima da i najpravilniji položaj tijela može uzrokovati probleme ako se tijelo drži ukočeno i da je potrebno da opuste i da češće mjenjaju položaj i kreću se”, istakla je Lalović.