Omladinski klub Nikšić (OKNK) i ove godine će obilježiti 12. avgust, Međunarodni dan mladih s ciljem da proslavljanje tog datuma preraste u tradiciju.

OKNK će dan obilježiti dnevnim i večernjim aktivnostima, a početak je planiran za 9 sati akcijom bezbjednosti saobraćaja pod nazivom “Bezbjedno vozimo pravila ne zaboravimo”, koja je posvećena bezbjedosti u saobraćaju i tokom koje će članovi OKNK mladim vozačima ponuditi da urade mini test sa najkarakterističnijim pitanjima koja se zaborave nakon same obuke za vozače i time ih podjsetiti na ista.

U 12 sati će se održati prva Video konferencija mladih sa omladinskim klubovima i Savjetima mladih iz Crne Gore tokom koje će se u rad uključiti omladinski radnici, aktivisti, volonteri i razgovarati o stanju omladinske politike, aktivnostima organizacija, preprekama s kojima se suočavaju i načinu njihovih prevazilaženja, kao i predlozima za buduću saradnju.

Aktivnost posvećena zdravlju građana pod nazivom“Medicinski čas” koja će se sprovesti od 18 do 19 sati na trgu Slobode, kada će članovi koji su studenti medicine i diplomirani doktori mjeriti krvni pritisak, nivo šećera u krvi i indeks tjelene mase i davati savjete građanima ukoliko razultati mjerenja pređu normalne vrijednosti.

U terminima od 18 do 19 sati na trgu Slobode i od 20 do 21 sat na terasi Sportskog centra Nikšić biće upriličen i kulturno-umjetnički program u saradnji sa Umjetničkim centrom Korak iz Nikšića koji će izvesti igre iz svog bogatog repertoara.

Na kraju dana, u 20 sati na istom mjestu biće organizovana svečanu aktivnost, tj koktel tokom kojeg će se svečano potpisati Memorandum mreže “Udruženi za mlade”.

Z.N.