U okviru Fondacije “Budi human”, koja prikuplja novac za djecu oboljelu od karcinoma, biće formiran tim ljekara koji će biti zadužen da pregleda zdravstvenu dokumentaciju mališana.

Izvršni direktor Fondacije Goran Jovanović nije precizirao koji će ljekari biti angažovani.

“Više detalja znaće se krajem sedmice. Procedura će biti takva da nakon što Fondacija dobije dokumentaciju djece koja su bolesna, tim koji će činiti tri ljekara odlučivaće o tome kome je prioritetno potrebna pomoć. Uslov je da ta djeca moraju da se liječe u inostranstvu i, naravno, kada to ne pokriva Fond za zdravstveno osiguranje”, kazao je Jovanović za Pobjedu.
Prvi donatorski SMS broj za djecu koja se bore sa karcinomom aktivan je od utorka, a građani mogu da pomognu njihovo liječenje slanjem poruke 5 na broj 14543, koja košta euro.
Novac se može uplatiti i na žiro račun Fondacije “Budi human” 520-14626-41, a uskoro će biti poznat i broj deviznog računa na koji će moći da se uplaćuje novac iz inostranstva.
Akcija prvog crnogorskog Teletona zakazana je za petnaesti februar kada će građani moći da pozovu donatorski broj 1511 od 20 sati i pričaju sa poznatim ličnostima. Minut razgovora sa njima koštaće euro.
“Pozvali smo oko oko 100 glumaca, pjevača, sportista, koji će razgovarati sa građanima, a u programu će učestvovati i hor ‘Zvjezdice’ kako bi se obogatio sadržaj. Teleton će uživo prenositi RTCG, 777, Atlas, Vijesti, Pink M i Prva”, kazao je Jovanović.