U okviru manifestacije „Igrom za Vitovo šetalište“ koju organizuje NVO „Naša budućnost“ u subotu 24.12 od 17: 30 sali Sportskog centra Nikšić odigraće se fudbalska utakmica između ekipe nikšićkih lokala i ekipe volontera te NVO.

Doprinos manifestaciji će dati i plesni studio Royal sa koreografijama kao i gost iznenađenja. Cijena ulaznice biće jedan euro što će predstavljati doprinos građana Nikšića ljepšem izgledu Vitovog šetališta.

Na konferenciji za medije predstavnici NVO „Naša budućnost“ su prezentovali rezultate programa „Razvoj volonterskog servisa u Nikšiću“ koji je podržan od Fonda za aktivno građanstvo kroz program De facto Active, a finansiran od Evropske unije posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori.

„ Cilj programa je da se mladi motivišu za volonterski rad i aktivno učestvuju u rešavanju problema zajednice ali i da se podstiču preduzeća i pojedinci da podržavaju akcije finansijski ili vještinama na dobrobit zajednice. Kroz program je prošlo 25 mladih koji su osmislili konkretne aktivnosti za što efikasnije prikupljanje novca za nasatavak uređenja šetališta Vita Nikolića“, kazali su predstavnici te NVO.

Projekat uređenja parka koji nosi ime Vita Nikolića uradio je pejzažni arhitekta a ukupna vrijednost izgradnje koštaće 4.500 eura.

Kako su kazali u NVO „Naša budućnost“ do sada je sakupljeno pola iznosa, a drugu polovinu će donirati Fond za aktivno građanstvo.

Program su novčano podržali: Montenomax, Pivara Trebjesa, Propaganda bar, Opština Nikšić, Auto škola Filip, Mehanizacija i programat, Enigma company, Popović d.o.o. Caffe Atrijum, Caffe Pasaž, Picerija Garfild, Caffe Floyd, Caffe Pasend, Caffe MoKador, Lounge bar Jerry, i građani/ke Nikšića
Program u robama i uslugama su podržali: L gradnja, Caffe Peron, JP Sportski centar Nikšić, Lux taxi.