Nacionalna turistička organizacija (NTO) finansijski je podržala manifestacije koje će se tokom zime održavati na sjeveru, kako bi zajedno sa turističkim poslenicima obogatili ponudu ski centara, saopštila je direktor te institucije, Željka Radak Kukavičić.

Ona je rekla Pobjedi da će ski centri tokom vikenda organizovati događaje zabavnog karaktera sa bogatim i raznolikim programom.

“Željeli smo da damo podsticaj turističkim poslenicima da zajednički obogatimo ponudu ski centara kako bi gosti pored aktivnosti na snijegu uživali i u dodatnim sadržajima. Za sve ljubitelje zimskih čarolija biće organizovane popularne didžej žurke na snijegu, animacija za djecu, već tradicionalne manifestacije Snow dance na Vučju i Snow fest na Žabljaku“, kazala je Radak Kukavičić za Pobjedu.

Ski centri, kako je dodala, pripremili su atraktivne cijene i raznovrsnu ponudu. Pored nešto manje zahtjevnih aktivnosti na snijegu kao što je hodanje na krpljama, posjetioci će moći da isprobaju i turno skijanje, a najnovije u ponudi su ture motornim sankama gdje se obilazi kompletan prsten Bjelasica-Sinjajevina-Durmitor.

Aktivnosti NTO u susret zimskoj sezoni, kako je navela, započete su još tokom avgusta ove godine.

„Za nama je uspješna promocija kako na domaćem tako i na regionalnom tržištu. U okviru regionalne kampanje Vrijeme za bijeg na snijeg, zimsku turističku ponudu Crne Gore i ponudu za novogodišnje praznike promovisali smo na tržištima Srbije, Slovenije, Albanije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske“, precizirala je Radak Kukavičić.

NTO, osim online kampanje na najznačajnijim crnogorskim portalima i reklamnim prostorima, realizuje i outdoor kampanju u Crnoj Gori kroz postavljanje bilborda na najfrekventnijim lokacijama u Podgorici i primorskim gradovima, a urađen je i novi zimski info flajer na albanskom i crnogorskom jeziku.

Ljubitelji aktivnog odmora i prelijepe prirode, kako ističe, mogu uživati u širokom spektru aktivnosti kao što su zimski rafting na rijeci Tari, džip foto-safari po Bjelasici, jahanje konja, planinarske i pješačke ture, a tu su i gastronomski putevi sira ili putevi pršuta, kao i izleti do primorskih gradova i sakralnih objekata.

„U okviru sajamskih nastupa u Londonu, Parizu, Novom Sadu, Varšavi i Barseloni promovisali smo i zimsku turističku ponudu. Iskazano je interesovanje posjetilaca, kako pojedinaca tako i turoperatora za naše ski centre. Tokom januara u okviru naših promotivnih aktivnosti predstavićemo turističku ponudu Crne Gore na sajmovima u Beču, Utrehtu, Štutgartu i Istanbulu“, zaključila je Radak Kukavičić.