Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda, koji je okupio oko 100 izlagača poljoprivrednih proizvoda, suvenira i rukotvorina iz Crne Gore, otvoren je juče u Sportskom centru u Nikšiću, a možete ga posjetiti još danas.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović je, na otvaranju dvodnevne smotre koju organizuje nikšićka Opština u saradnji sa resornim Ministarstvom, kazao da se ovih dana “neki” trude da obiđu različite gradove, pokupe što je moguće više pristalica i drže političke govore od kojih nema nikakve koristi.

sajam 5
“Mislim da je ovo najbolji odgovor na takve inicijative, kada se svi zajedno okupimo za nešto što ima obostranu korist. Sa jedne strane, imamo poljoprivredne proizvođače koji izlože svoje proizvode i pokažu rezultate svog rada, a sa druge zainteresovane kupce koji žele da uživaju u kvalitetnim proizvodima”, saopštio je Ivanović.

sajam 2
On je dodao da su pomaci u poljoprivredi vidljivi, kao i da su evidentne promjene otkako Nikšićem upravlja gradonačelnik Veselin Grbović. Te promjene su izbacile u prvi plan ljude koji žele da rade.

Prema riječima Ivanovića, cilj je da se poveća broj i kvalitet proizvoda, a sajam u Nikšiću pokazao je kako i na koji način se to može ostvariti i postići.

“Svima koji su radili i imaju šta da pokažu čestitam što su raskinuli neke veze sa praznom pričom, podigli se sa stolica i uzeli život u svoje ruke i našli način da obraduju potrošače i pokažu šta znaju i umiju”, poručio je Ivanović.

sajam 6
Predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović, ocijenio je da je novogdišnji sajam jedna od najljepših manifestacija koja se tokom godine organizuje u Nikšiću i zahvalio na podršci Ministarstvu poljoprivrede.

“Nadam se da ćemo ovim putem nastaviti i ubuduće i da će ovaj sajam biti sve brojniji”, kazao je Grbović.

sajam 3
Sajam možete posjetiti još danas i po povoljnim cijenama kupiti suvenire, slike, prehrambene proizvode itd.

sajam 4