Mladi Nikšića

NVO Help, Crveni krst Crne Gore, Romski obrazovni fond i CEDEM organizuju humanitarni koncert rock grupe “Crveno i crno” 18. decembra u podgoričkom Hard Rock Caffe-u. 

Cilj humanitarnog koncerta je prikupljanje novca za kupovinu novogodišnjih paketića za školsku djecu pripadnike romske i egipćanske populacije u Beranama i Nikšiću.
“Imajući u vidu težak položaj pripadnika RE populacije u pomenutim opštinama, loše uslove stanovanja kao i lošu ekonomsku situaciju, odlučili smo da organizujemo događaj i prikupimo sredstva kojim ćemo mališanima RE populacije uljepšati novogodišnje praznike, učiniti da se osjete dijelom crnogorskog društva, a ujedno i pomoći njihovim roditeljima, koji zbog loših platežnih mogućnosti, najčešće nijesu u prilici da priušte svojoj djeci slatke novogodišnje paketiće.
Svi zainteresovani posjetioci, na ulazu Hard Rock Caffe-a će moći da kupe ulaznicu po cijeni od 10 eura, u okviru koje će uz svirku, dobiti i Hard Rock meni koji je pripremljen za ovaj događaj (burger/cheeseburger+ sok od pomorandže/jabuke)”, saopštili su organizatori.
Kako objašnjavaju, uslučaju da pored kupovine ulaznica za humanitarni koncert, zainteresovani imaju želju da dodatno doniraju sredstva za kupovinu novogodišnjih paketića, račun za tu namjenu je: 540-4064-78, NVO Help, kod Erste banke.