Srpski teniser Novak Đoković trebalo bi da dobije Nagradu oslobođenja Nikšića 18 septembar, prenijeli su srpski i crnogorski mediji. Đokovići vode porijeklo iz Jasenovog Polja kod Nikšića, a za nagradu ga je predložio teniski klub Nikšić.

U teniskom klubu Nikšić se nadaju da će Đoković lično doći u Nikšić i primiti nagradu. U svakom slučaju, kako ističu u klubu, zadovoljni su i ponosni što je žiri usvojio njihov prijedlog.

Predstavnici žirija nijesu imali dilemu oko uručenja nagrade.

“Žiri za dodjelu Nagrade oslobođenja Nikšića za 2015. godinu, na drugoj sjednici koja je održana danas, tajnim glasanjem, većinom glasova svih članova, u prvom krugu glasanja, donio je odluku da se Nagrada oslobođenja Nikšića dodijeli Novaku Đokoviću, profesionalnom teniseru, za postignute vrhunske rezultate u oblasti profesionalnog sporta”, saopštio je predsjednik Žirija, Srđan Spaić.

Žiri je, kako je saopšteno, odlučio da se nagrada dodijeli i Radomiru Kovačeviću, preduzetniku, za zasluge i iskazan društveno odgovoran odnos u podršci i realizaciji niza kapitalnih projekata u opštini Nikšić.

Đokovi je omiljen u Nikšiću, a o njegovoj popularnosti najbolje svjedoči mural na zgradi nekadašnjeg Drvoimpexa u kvartu iza bolnice.

Z.N.