Nikšićanin Ranko Radulović (55), koji je prije nekolika dana uhapšen u policijskoj akciji „Sova“, biće i prekršajno kažnjen.

Biznismen iz Nikšića, vlasnik kompanije Tani, uhapšen je zbog zelenašenja, a zajedno sa njim i sugrađani zbog sumnje da su zajednički pripremali likvidacije na teritoriji Crne Gore. Protiv svih petorice podnesene su krivične prijave, a prilikom pretresa njihovih kuća i stanova pronađeni su oružje i municija za koje nijesu posjedovali dozvole, pa im je istražni sudija i odredio pritvor.

No, protiv Radulovića je podnesena i prekršajna prijava i to zbog toga što je prilikom privođenja u prostorije Osnovnog suda u Nikšiću uputio uvredljive riječi na račun ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića i predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića.

Osim Radulovića, takođe po nalogu tužioca uhapšeni su Ratko Martinović (35) iz Nikšića, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela zelenaštvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a Slaviša Tanović (36) iz Nikšića tereti se za iznudu u pokušaju. Lisice su stavljene i Radojici Zejaku (48) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv Milutina Piljevića (39) iz Nikšića. On se tereti za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Piljević se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.

M.M.