BSCG na svečanoj sjednici u Podgorici uručio priznanja najboljim biciklistima u takmičarskoj 2019. godini i stipendije za 2020. godinu.

Kako je istakao predsjednik saveza Dejan Popović dolazi nova era ovog sporetra u Crnoj Gori i napomenuo da je BSCG osnovan u aprilu prošle godine. Konstituenti i osnivači BSCG su BK Perun Nikšić, BK Džada Podgorica ,Tempo Bijelo Polje, Lovćen Cetinje, BK Budva. Za vrlo kratak period urađeno je mnogo te uspješno osnovane MTB i Drumska liga.

Biciklistički klub Perun Nikšić dao je veliki doprinos u 2019 godini organizovanjem međunarodne trke Trofej Trebjesa kao i Državnog šampionata u mountain bikingu Nikšićani su bili najuspješniji u sledećim kategorijama: Ognjen Vučetić pionir, Nina Vujičić kadetkinja, Jovan Vučković mlađi kadet, Lazar Savićević kadet, Nikola Grupković junior, Saša Jovović masters, Ana Petrović Njegoš Elitee women, Stipendije su dobili Jovan Vučković i Nikola Grupković .

Kako ističu iz Biciklističkog kluba Perun, ljubav i iskustvo prema sportu kao i istrajnost i veliki napor da se biciklizam promoviše i razvija u najtežim trenutcima u biciklstičkom sportu urodio je plodom (Napominjemo da predhodne tri godine BSCG nije postojao i bio je izbrisan iz registra sportskih saveza )u tom periodu BK Perun činio je veliki napor da održi biciklizam u Crnoj Gori.

Staza Trebjesa jedna je od naboljih u regionu. Naši takmičari tu stiču pored fizičke kondicije izuzetnu tehničku vještinu vožnje bicikla.Kružna biciklistička staza na Trebjesi tehnički je najzahtjevnija staza koja odgovara najstožijim takmičarskim kriterijumima. Projektovana je za disciplinu cross country.

Ponosni smo što su titule u mlađim kategroijama pripale Nikšićanima ,koji su na Državnom šampionatu dominirali i osvoili gotovo sva odličja.Naš klub u samom startu osnivanja opredijeloio se za mountain biking ,odnosno razvoj planinskog biciklizma u Crnoj Gori. Uvijek nam je bio cilj markacija ,otkrivanje staza u ruralnom dijelu jer smatramo da ako je strategija razvoja države Crne Gore ekologija, turizam i poljoprivreda onda se tu planinski biciklizam kao jedini olimpijski i ekološki sport pojavljuje kao alat koji to može da poveže u jednu cjelinu. Značajan dorinos razvoju ruralnog turitzma daju biciklisti kroz markiranje staza, cikloturizam .

Od osnivanja 2006 godine u samom smo vrhu biciklizma u Crnoj Gori i nadamo se da će ova priznanja biti povod za značajnijniju podršku lokalne uprave i eventualnu podršku privrednika iz našeg grada. Trebjesu uređujemo na volonterskoj osnovi i ponosni smo što smo dali mogućnost našim sugrađanima da na uređenim stazama poboljšaju kavlitet svog života kroz rekeraciju, aktivan odmor i bicklizam na Trebjesi.