Crnogorska policija

 

U Nikšiću je 06.05. uhapšen osumnjičeni za podmetanje požara na vozilu ruskog državljanina.

Prilikom lišenja slobode osumnjičeni je pružao aktivan otpor, gurajući pripadnike policije i pokušavajući da ih spriječi u sprovođenju službene radnje, nakon čega su upotrijebljena sredstva prinude i lice je lišeno slobode, saopšteno je iz Uprave policije

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su u kratkom roku rasvijetlili podmetanje požara na teretnom motornom vozilu i lišili slobode osumnjičeno lice.

– Policiji je sinoć oko 20.15 časova prijavljeno da je u mjestu Grahovo došlo do požara na teretnom motornom vozilu u vlasništvu ruskog državljanina. Požar je lokalizovan od strane Službe zaštite i spašavanja Nikšić, a na licu mjesta je izvršen uviđaj uz prisustvo vještaka za požare, eksplozije i havarije. Pripadnici nikšićke policije su u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću identifikovali izvršioca. Jutros oko 02.00 časa slobode je lišen V.V. (37) iz Kotora zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, navodi se u saopštenju.

Kako ističu, prilikom lišenja slobode osumnjičeni je pružao aktivan otpor, gurajući pripadnike policije i pokušavajući da ih spriječi u sprovođenju službene radnje, nakon čega su upotrijebljena sredstva prinude i lice je lišeno slobode.

O tome je obaviješten državni tužilac koji je naložio da se protiv V.V. u odnosu na navedene radnje podnese i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Izvor: Dan