Crnogorska reprezentativka Milica Jovanović novo je pojačanje turskog Mersina nakon što je napustila grčki Olimpijakos, prenosi reprezentacija.me.

Za košarkašicu rođenu u Nikšiću ovo će biti peti turski tim obzirom da je ranije nastupala još i za Bešiktaš, Orduspor, Adanu i Botaš.

Milica se obavezala na vjernost do kraja sezone a upravo će već sjutra protiv Bešiktaša naše Ive Perovanović, imati priliku da debituje.

“Srećna sam što sam ponovo u zemlji najbolje ženske košarke. Drago mi je što ću imati priliku da ponovo igram sa klubovima mojih saigračica iz reprezentacije a ovu zemlju gledam kao svoj drugi dom. Imam dovoljno vremena da uđem u pravi ritam i nadam se da ću do Eurobasketa biti potpuno spremna da pružim maksimum u možda i najvažnijim mečevima ove generacije. Imam podršku trenera koji je i insistirao na mom dolasku što mi dodatno uliva sigurnost”, izjavila je Jovanovićka.

Sjajna Nikšićanka koja će 14. avgusta napuniti 28 godina karijeru je gradila i u Italiji i Španiji a nastupala je i za podgoričku Budućnost.

Već godinama unazad jedna je od glavnih uzdanica crnogorske reprezentacije.