Službenici Uprave policije jutros su registrovali i kaznili Nikšićanina Z.Đ. koji je upravljao vozilom brzinom od 191 km/h u mjestu u kom ograničenje brzine iznosi 80 km/h.

Iz Uprave policije su saopštili da je vozilo isključeno iz saobraćaja, od vozača je oduzeta vozačka dozvola, a Sudu za prekršaje je protiv njega podnijeta prekršajna prijava.

– Naime, službenici Grupe policije za bezbjednost saobraćaja su, obavljajući poslove iz nadležnosti bezbjednosti saobraćaja, dok su se nalazili u službenom vozilu, tzv. presretaču, na putnom pravcu Podgorica – Danilovgrad, u mjestu Mareza, jutros oko 8.30 časova registrovali i video kamerom iz službenog vozila snimili putničko motorno vozilo „Mini Cooper“, nikšićkih registarskih oznaka, koje se kretalo velikom brzinom. Policijski službenici su sustigli ovo vozilo. Vozilo je isključeno iz saobraćaja, a od vozača Z.Đ. iz Nikšića je privremeno oduzeta vozačka dozvola – navodi se u saopštenju.

Kako dodaju u UP, to je drugi takav prekršaj koji su njihovi službenici zabjeležili u proteklih nekoliko dana.
– Naime, V.P. iz Bara je, 9. decembra na putnom pravcu Podgorica – Bar, u mjestu Goričani, upravljao vozilom „VW Gof II“ brzinom od 170 km/h, iako je ograničenje kretanja vozila u tom mjestu 70 km/h. Protiv njega je takođe Sudu za prekršaje podnijeta prekršajna prijava zbog istog saobraćajnog prekršaja, kao i zbog toga što je upravljao neregistrovanim vozilom. Ovo lice je inače u periodu od 5.11.2016. godine do navedenog dana počinilo ukupno četiri saobraćajna prekršaja. Naime, osim pomenutog prekršaja, ovo lice je takođe prethodno prekoračilo dozvoljenu brzinu kretanja vozilom, a isto je upravljalo i vozilom pod dejstvom alkohola kao i upravljalo vozilom dok mu je bila izrečena privremena mjera zabrane upravljanja vozilom. Policija je protiv njega podnijela prekršajne prijave za sve navedene prekršaje.- navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bezbjednost saobraćaja na putevima, pokazale su analize, u navjećoj mjeri zavisi od ponašanja vozača odnosno poštovanja saobraćajnih propisa. Najčešći prekršaji koji se čine su prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozilom, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i preticanje preko neisprekidane linije na putnim pravcima.
– Upućujemo apel vozačima da poštuju saobraćajne propise i da se u saobraćaju ponašaju odgovorno i shodno zakonu. Saobraćajna policija će nastaviti sa preventivnim i represivnim aktivnostima kako bi se preventivno djelovalo na najteže posljedice koje ovakvi prekršaji mogu da prouzrokuju.- poručuju iz Uprave policije.