Nikšićki policajci uhapsili su u okviru akcije ,,Rai” Nikšićanina Nikolu Raičevića Rai (19) zbog sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo, prenosi portal Cdm.

 

,,Raičević se sumnjiči da je, u periodu od maja do novembra 2015. godine, oštećenom D.K, iskorišćavajući njegovo teško materijalno stanje, u više navrata pozajmljivao novac, ugovarajući za sebe nesrazmjernu imovinsku korist kroz kamata koja je na mjesečnom nivou bila od 18 do 50 odsto pozajmljenog novca, u zavisnoti od svote”, saopšteno je iz Uprave policije.

D.K. je osumnjičenom Raičeviću, u tom periodu na ime kamate isplatio oko 3.000 eura, pritom plaćajući tzv. penale zbog kašnjenja.

Kako oštećeni nije više mogao da vraća novac sa kamatom, osumnjičeni je iznose kamata i penala obračunavao kao glavnicu duga na koju je uračunavao nove kamate. Stoga je iznos dugovanja D.K, shodno nametnutim obavezama, prema N.K. 13. marta 2016. godine dostigao iznos od 6.500 eura.

Službenici CB Nikšić juče su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi Raičević tokom kojeg su pronašli i oduzeli određene predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

N.K. je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Do sada je, tokom prošle i ove godine, realizovano 17 akcija u okviru ovog projekta, usmjerenih na suzbijanje zelenaštva.

U ovih 17 akcija procesuirane su 22 osobe od čega 19 za krivično djelo zelenaštvo. Vršenjem ovih krivičnih djela plasirano je oko 1.200.000 eura.

,,Policijsko – tužilačke aktivnosti u okviru obavještajnog projekta ,,Loan” se nastavljaju”, poručili su iz Uprave policije.

M.P