Reprezentativac Crne Gore u džudou Danilo Pantić osvojio je sedmo mjesto na Evropskom openu u Katovicama.

 

Pantić je na odličan način započeo takmičenje u kategoriji do 100 kilograma, a već u prvoj borbi je vazarijem bio bolji od Poljaka Kamila Nidžiele, koji je zaradio i dva kaznena poena.
U drugoj borbi Nikšićanin je na ipon bacio Ukrajinca Aleksandra Romanjuka, koga je prethodno dva puta bacao i na vazari.

U borbi za ulazak u polufinale crnogorski džudista vazarijem poveo protiv Litvanca Karolisa Bauze, koji je potom uspio da iskoristi trenutak nepažnje i baci Pantića na ipon.
Pantić je u repasažu razmijenio po vazari sa Austrijancem Kristofom Kronebergom, koji je dalje prošao zahvaljujući kaznama našeg džudiste.
Osim Pantića na takmičenju u Katovicama, nastupalo je više crnogorskih reprezentativaca, ali niko nije uspio da se ozbiljnije umiješa u borbu za neku od medalja.
Nikola Gušić zabilježio je pobjedu dan ranije do 73 kilograma, dok su po trijumf u kategoriji do 81 kilogram zabilježili Nebojša Gardašević i Novo Raičević.
Arso Milić poražen je na startu takmičenja, dok je učinak Predraga Stanjevića u kategoriji do 90 kilograma, pobjeda pa poraz.
Mladi Lazar Ćupić je svoj nastup u Katovicama završio nakon prve borbe.
Startnim porazom u kategoriji do 100 kilograma oprostio se od nadmetanja i Anto Dubreta, a bez trijumfa nastupe su završili i superteškaši Lazar Daković i Stefan Lutovac.