Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv M.Ž. (39) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

„Nikšićka policija je postupala po prijavi deset oštećenih lica – klijenata u jednom investicionom društvu u Nikšiću, a u vezi sa nezakonitom prodajom akcija preduzeća u Crnoj Gori koje su bile u vlasništvu podnosilaca prijava. Oni su za to saznali na osnovu neisplaćene pripadajuće dividende“, navodi se u saopštenju Uprave policije.
U koordinaciji sa nadležnim državnim tužiocem, policijski službenici su preduzeli niz aktivnosti i došli do sumnje da je M.Ž. izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.
On je, kao ovlašćeni broker u investicionom društvu, na tržištu kapitala nezakonito raspolagao odnosno trgovao i otuđio akcije klijenata tog društva, a sve bez naloga i njihovog znanja.
„Na taj način je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 78,3 hiljade EUR“, dodaje se u saopštenju.
M.Ž. se trenutno ne nalazi na teritoriji Crne Gore, te se u vezi toga preduzimaju aktivnosti kako bi osumnjičeni bio dostupan crnogorskim istražnim organima.
Izvor:Mina.