Iako je mislio da će se izvući tako što će drogu baciti u krilo 24-godišnje saputnice, Nikšićanin Branislav Ivanović (33), ipak nije mogao da umakne grupi uniformisanih policajaca podgoričkog Centra bezbjednosti. Akcija je izvedena juče oko 12.30 časova u popularnom Siti kvartu, i to naočigled brojnih prolaznika.

Prema nezvaničnim informacijama, podgorička policija je od ranije imala operativne podatke o Ivanoviću, zbog čega je nerijetko bio pod prismotrom, kako uniformisanih policijaca, tako i inspektora u civilu.

“U trenutku kada je iz daleka uočio grupu policajaca da mu se približavaju, Ivanović je dva zamotuljka praškaste materije bacio u krilo 24-godišnje Podgoričanike Katarine Ušćemić, koja se nalazila na mjestu suvozača u njegovom “mercedesu” (NK BV 701). Velikom brzinom je izašao iz vozila i pokušao da pobjegne. Međutim, policajci su ga sustigli i savladali. Poslije toga je priveden u zgradu policije, zajedno sa saputnicom, koja je ispričala svoju verziju događaj a i potom je puštena na slobodu. Za razliku od nje, Ivanović je zadržan u policijskom pritvoru”, rečeno je u policiji i objašnjeno je da je riječ o dva zamotuljka sa ukupno 43 grama kokaina, visokog stepena čistoće.
U poslijepodnevnim satima izvršen je i pretres Ivanovićevog stana u Ulici Sima Barovića, gdje je pronađeno još 20-ak grama kokaina i vaga za mjerenje droge. U posljednjem periodu tokom policijskih kontrola na ulicama zaplijenjeno je na desetine zamotuljaka sa drogom. Proteklih nekoliko dana ovo je drugi slučaj u kojem su policajci, na osnovu operativnih informacija u vozilima nalazili drogu