mladi niksica

Većina naših sugrađana će ovu novogodišnju noć provesti kod kuće, sa porodicom i prijateljima ali ima i onih koji su se organizovali da “staru” isprate sa društvom. Uglavnom su to ranije zakazani provodi po kafićima i diskotekama ili na trgovima drugih gradova.

Povodom Novogodišnjih praznika, portal Mladi Nikšića je sproveo anketu među sugrađanima, koji su u većini kao loš potez ocijenili to što u gradu pod Trebjesom nema dočeka na Trgu a nijesu pretjerano zadovoljni ni ponudom po klubovima i kafićima. Za određen broj anketiranih problem predstavlja i nedostatak novca a za neke to što će baš te noći morati da rade.

Dvadesetogodišnji student Đorđe kaže da za doček Nove 2017. neće biti ovdje jer mu se otvorila baš fina ponuda za odlazak.
“Ne planiram ništa za najluđu noć. Ovdje mi se ne sviđaju lokali, a i niko ne obećava provod za pamćenje”, kazao je on.

Sedamnaestogodišnji učenik Miloš će doček Nove godine provesti u Novom Sadu i u Srbiji će biti do Božića.
“Nisam upućen šta ima u Nikšiću za doček ali ionako mislim da je tamo zanimljivije nego u našim gradovima”, kaže on.

Dvadesetjednosgodišnji student Marko će takođe ostati kod kuće sa porodicom.
“Biću kod kuće, ne planiram nista za doček Nove godine. Nisam gledao ponude, ali mislim da nema nista spektakularno”

Sedamnaestogodišnji Stefan je dao najduhovitiji odgovor na pitanje gdje i sa kim će provesti 31. decembar.
“Novogodišnju noć ću vjerovatno provesti u dnevnom boravku sobe, sa malim promjenama položaja tijela od kauča do wc-a, slušajuci Grandovo veselje na TV Prva… Za to sam se odlučio jer nisam u finansijskoj mogućnosti da priuštim nešto drugo. 1.januara ću svoditi utiske od prethodne noći komentarišući sa ukućanima nastupe, estradnih umjetnika, prije svega Stanije Dobrojevic, uz lagano varenje salame i kečapa. Što se tiče ponude u gradu za najluđu noć nisam oduševljen. Najviše sam razočaran u organizacijom u Montenegro Pabu i Hotelu Onogost”.

Osamnaestogodišnji Damir iako kaže da ponuda provoda po gradu za Novu godinu nije loša, ostaje kod kuće sa porodicom i familijom jer tako najviše voli.

Pedestšestogodišnji Mićo koji je zaposlen u mrežnom marketingu kaže da će, pošto je ponuda za provod u Nikšiću poprilično loša, Novu godinu dočekati negdje van grada sa društvom.

Dvadesetdvogodišnja Nina medicinski radnik za Novu godinu ide u Beograd a za ponudu u Nikšiću kaže da i ne zna da li postoji neka.

Tamara, profesor sociologije kaže da se ponuda za doček najluđe noći u našem gradu ne razlikuje od one koju imamo svakog vikenda. Ništa specijalno. Ja ću sa društvom biti u Atrijumu.

Šesnaestogodišnja Jovana za doček Nove godine ide u Budvu.
“Ne ostaje mi se u Nikšiću. Ne želim da propustim nastup Aca Pejovića nikako”, kazala je ona.

Tridesetšestogodišnji Brajan koji je nezaposlen kaže da je zaista razočaran jer nema organizovanog dočeka Nove godine u Nikšiću.
“Ja sam se organizovao da najluđu noć provedem u novootvorenoj diskoteci Kataleya”.

Devetnaestogodišnja studentkinja Kristina je kazala da ne zna da li u Nikšiću ima bilo kakvog događaja za doček pa se odlučila za kotorski Maksimus jer je tamo “zaista dobar provod”.

Dvadesetčetvorogodišnji student prava Marko će takođe ostati kod kuće za praznike.
“Mislim da je jako loše ići u kafančine ili restorane. Ponuda se raspada ali odgovara potražnji i socijalnoj psihologiji ljudi koji ovdje žive”, ocijenio je on.

Sedamnaestogodišnja učenica Ana je kazala da će Novu godinu dočekati u Oktobar Festu zato što će biti dobar provod, ističući da je ponuda za doček najluđe noći u Nikšiću u redu.

Dvadesettrogodišnji kuvar Ognjen će raditi za doček Nove godine tako da nema neki drugi plan a ponudu provoda u Nikšiću smatra odličnom.

Osamnaestogodišnji učenik Ivan kaže da će “doček Nove 2017. provesti kod kuće jer je dekintiran. On za ponudu za provod u gradu kaže da je jako loša.

Dvadesetogodišnji konobar Jovan kaže će doček Nove i 1.januar provesti radno. “Ponuda za provod u novogodišnjoj noći u Nikšiću je top”,smatra Jovan.

Devetnaestogodišnja studentkinja Jelena kaže da će doček Nove 2017. ispratiti sa ukućanima dok 1.januara planira da ide na koncert Marije Šerifović u hotel “Onogošt”.
“Ponuda za najluđu noć ove godine u Nikšiću je odlicna, iako ja nijesam fan te vrste muzike”, kaže Jelena.

Sedamnaestogodišnja učenica Sara kaže da još uvijek ne zna gdje će ići na doček, ali 1.januara planira da ode u Macaku.
“Što se tiče ponude provoda za najluđu noć mislim da je simpatična”,kazala je Sara.
Bilo kako bilo, ostali kod kuće ili zabavu u posljednjoj noći 2016. godine potražili na nekom drugom mjestu, u ponoć zatvorite oči i zamislite sve one vjerovatne i manje vjerovatne želje puštajući mašti na volju, u nadi da će Nova 2017. godina donijeti više razloga za osmijeh.