Na prvenstvu Crne Gore u džudou za seniore, koje je održano u Nikšiću, takmičari iz lokalnih klubova ostvarili su najviše uspjeha, među kojima je Akademik potvrdio dominaciju na državnom nivou.

 

Članovi Akademika osvojili su devet zlatnih odličja.

U muškoj konkurenciji zlatne medelje su osvojili Nikčević Vuk do 60 i Gardašević Nikola do 73 kilograma. Stanjević Predrag bio je najbolji u kategoriji do 90 kilograma, a najsjajnije odličje u kategoriji do 100 kilograma je uzeo Danilo Pantić. Daković Lazar je trijumfovao u konkurenciji preko 100 kilograma.

Prvo mjesto u konkurenciji dama su osvojile Milović Ivana do 52, Gardašević Tamara do 57 i Peković Jovana do 70 kilograma. Milić Kristina je bila najbolja u konkurenciji do 78 kilograma.

Pored devet zlatnih osvojene su i tri srebrne i četiri bronzane medalje. Srebrna odličja su pripala Gušić Nikoli do 73, Gušić Marku do 66 i Raičević Novu u konkurenciji do 81 kilograma. Bronzane medalju su osvojili Milić Slađana do 48, Gardašević Nebojša do 81 i Perović Jovan u konkurenciji do 100 kilograma. Još jednu bronzu za Akademik je osvojio Peković Jovan u konkurenciji preko 100 kilograma.

Osim takmičara iz Akademika, odličan uspjeh su ostvarili i džudisti Straševine. Članica ovog nikšićkog kluba Ivana Nikolić je u konkurenciji do 48 kilograma osvojila zlato, dok su bronzana odličja osvojile Anđela Milović do 52, Perunović Milica i Vučinić Sanja u konkurenciji do 57 kilograma.

Članica džudo kluba Onogošt Jovana Nikić trijumfovala je u konkurenciji preko 78 kilograma.