Site icon Mladi Nikšića

Nikšićani nijesu za zatvaranje ugostiteljskih objekata

Mladi Nikšića

Zatvaranje ugostiteljskih objekata u toku praznika, nije oduševilo naše sugrađane. Pitali smo ih šta misle o tome.

“Ma katastrofa.. Kao u zatvor, praznici a mi moramo u kuće biti”, rekao nam je jedan mlađi sugrađanin.
I Marko misli da to nije dobra ideja.
“Kako je tim ljudima koji žive od toga, kako će oni? Niko ne razmišlja. Situacija jeste ozbiljna ali da su ranije preduzimali mjere i zatvorili sve mjesec dana kad je opet počeo haos, do ovoga ne bi došlo”.
Damama problem manje, jer neće morati da smišljaju odjevne kombinacije.
“Shvatam zbog čega je ovo, ali opet nije ovo trebalo. I ti zaposleni moraju da žive. Meni je to muka manje jer ne razmišljam šta ću obući i kako ću se našminkati”, našalila se Anđela.
Dok su mlađi saglasni da ovo nije dobra ideja, stariji misle da je tako najbolje.
“Ovako je trebalo da bude, samo da uđemo u sledeću sa manje zaraženih. Imaće se kad slaviti. Ovo je dobro neće biti ni saobraćajnih nesreća zbog alkohola”, siguran je Aleksa.
Mišljenja su i da u ovom trenutku je to najmanji problem.
“Ko razmišlja o tome? Broj zaraženih raste svaki dan, haos je, a bi da slave Novu godinu… U potpunosti sam mišljenja treba da su zatvoreni. Da nije bilo dnevnih žurki i nepoštovanja mjera, sad bi sve bilo super”, kazala nam je Marija.
Bilo je i onih koji su nam rekli da ako su kafići zatvoreni trebalo bi onda sve zatvoriti.
“Pa ako njih zatvore, što ne zatvore i teretane i prodavnice. U tržnim centrima su ogromne gužve, što je to manje rizično nego lokali”, dodaje Svetlana.
Sa njom je saglasna i Kristina.
“Ako se zatvaraju ugositeljski, treba sve zatvoriti. Korona se ne širi samo u kafićima. U gradu je ogromna gužva”.
Privatni smještaji su svi zauzeti i prave se privatne žurke, kažu naši sugrađani.
“Htjela sam sa mužem i djecom da idem na Žabljak, sve je već rezervisano mjesec dana unaprijed. Čula sam da i u Nikšiću stanovi na dan su svi zauzeti. Omladina nađe način da se zabavi, praviće se privatne žurke. Eto vlasnicima privatnih smještaja dobro dođe, ali šta će ugostitelji koji žive od toga”, zaključila je Žana.
Žale se da nemaju gdje ni već tradicionalno poći na dnevne žurke za vrijeme praznika.
“Mi smo ođe takav narod, jedva čekamo te praznične dnevne žurke. Društvo mi je rasuto svuda po Crnoj Gori, ali zna se već godinama unazad da smo za Novu godinu i Božić tradicionalno u Nikšiću i idemo od lokala do lokala. Nikšić je poznat po tom dobrom provodu, a ove godine je sve palo u vodu”, razočaran je Miloš.
Exit mobile version