Mladi Nikšića

Za razliku od prethodne godine, kada su Nikšićani bili oduševljeni novogodišnjim ukrasima, koje je Opština postavila na gradskom trgu i pojedinim dijelovima grada, situacija se promijenila.

Naime, prvo ukrašavanje ove godine, koje prema mišljenju pojedinih građana, nije ”ni blizu” onom od prethodne, nije impresioniralo građane, koji su i pored toga saglasni da ukrasi treba da se sačuvaju.
Podsjetimo, Nikšić je bio pred prošlogodišnje novogodišnje praznike bogato ukrašen, međutim, postavljeni ukrasi ubrzo su vandalski uništeni, a pojedini ni nakon destrukcije nijesu sklonjeni.
”Primjetio sam ukrase i fino je da ih Nikšić tokom praznika ima, međutim, nijesu ni blizu onima od prethodne godine”, kazao je portalu Mladi Nikšića Milovan (52) i dodao da ove godine ih treba sačuvati od uništavanja, o kojem se prethodne godine puno govorilo.

Sugrađanka Nadica je našem portalu kazala kako se nada da ovo nije ”posljednja riječ” kada je u pitanju ukrašavanje, jer ukoliko, prema njenim riječima, ne može biti ljepše od prošlogodišnjeg, ”nek barem bude približno”.

”Svaka čast Opštini ako je i ove godine počela sa ukrašavanjem grada, ali moraće da ih sačuvaju od onih koji bi da ih unište. Važno je i lijepo da imamo ukrašen grad”, kazao je Tomislav (30).

Mišljenja da ukrasi koji se nalaze u blizini zgrade Opštine nijesu kao i prethodne godine je i Tatjana (23).

Među anketiranim sugrađanima, bilo je i onih koji nijesu primjetili pojedine ukrase, osim onog na kružnom toku, u blizini Nikšićkog pozorišta.

”Primjetio sam ukrase, ali samo na kružnom toku. Ne mogu reći da sam previše impresioniran, ali se nadam da će se još malo potruditi, iako ni ovi nijesu loši. Naročito noću”, istakao je Jovica (38).