Tri fudbalera Sutjeske nalaze se na spisku selektora kadetske (U17) reprezentacije Borisa Miličkovića za turnir preliminarne runde kvalifikacija za plasman na U17 Evropsko prvenstvo.

Na spisku su odbrambeni igrač Radule Krulanović, vezista Aleksa Marušić i napadač Radovan Bećirović.

Naša kadetska selekcija od nedjelje će boraviti u Bjelorusiji, gdje će se zajedno sa domaćinom i vršnjacima iz Rusiije i sa Kipra, boriti za jedno od dva mjesta koja vode u elitnu rundu kvalifkacija.

Prvog dana turnira, 30. septembra, Miličkovićevi izabranici odigraće meč sa Bjelorusima. Dva dana kasnije, 2. oktobra “sokolići” će za protivnika imati selekciju Rusije, dok će u posljednjem kolu, koje se igra 5. oktobra odjmjeriti snage sa Kipranima.

Prethonih pet dana naša kadetska selekcija provela je u Podgorici na mini pripremama. Pozvani igrači odradili su ukupno sedam treninga, čime je zaokružen ciklus priprema za kvalifikacjje u Bjelorusiji.

“Nakon akcija koje smo imali u toku godine, došli smo i do posljednje faze, priprema i samih kvalifkacija za Evropsko prvenstvo. U proteklih pet dana radili smo na ispravljanju nedostataka i grešaka koje su uočene na turniru u Austriji. Igrači su prihvatili sve obaveze i vrijedno su radili tokom priprema, i mišljenja sam da su svjesni grešaka koje su ranije pravljenje, kao i da su dali sve od sebe da se greške otklone. Upravo će kvalifkacione utakmice u Bjelorusiji pokazati u kojoj mjeri smo uspjeli u tome”, rekao je selektor Miličković u izjavi za zvanični sajt FSCG.

Selektor našeg tima ulogu favorita na tunriru prepušta protivnicima.

“Mnogo toga nam zavisi od prve utakmice i nadam se da će momci dati maksimum, kako bi izborili pozitivan rezultat, jer bi nam to itekako značilo na psihološkom planu uoči duela sa Rusijom i Kiprom. Ispred sebe imamo kvalitetne protivnike, kojima prepuštamo ulogu favorita, a mi ćemo tražiti svoju šansu jer na turnir ne idemo bez ambicija. Ovo je takmičenje u kojem imate šanse do zadnjeg kola i tako ćemo pristupiti ovom turniru, dodao je selektor kadetske reprezentacije”, rekao je Miličković.

Pored Sutjeskinih fudbalera na spisku su još i golmani: Lazar Carević (Grbalj) i Maksim Milović (Crvena zvezda), odbrana:Miloš Drinčić, Nikola Kumburović, Martin Prenkočević (Budućnost), Nikola Rašović (Zeta) i Nemanja Petrović (Igalo), vezni red: Vezni red: Rašid Kolić (Jedinstvo), Vasilije Terzić (Budućnost), Miloš Zečević (Rudar) i  Ilija Vukotić (Grbalj), napad:  Božidar Damjanović (Grbalj), Ognjen Stijepović (Budućnost), Pavle Krstović (Zeta) i Deni Piranić (Mladost).

Z.N.