Mladi nikšićki programer, devetnaestogodišnji student prve godine Fakulteta za informacione tehnologije, Savo Ostojić, nedavno je kreirao igricu za iOS platforme (iPhone, iPad), a u dizajnu igrice koja se zove ,,Graviti Ninja Run“ pomagao mu je i Marko Bulatović, učenik srednje likovne škole na Cetinju.

 

Savo kaže da im je cilj bio da naprave jednostvanu igricu, u kojoj nema ,,krvi i nasilja“, igru koja je ,,zarazna” i ujedno laka za igranje i prilagođena za sve uzraste.

,,Prije godinu i po sam počeo da se bavim iOS programiranjem samostalno. Ovo je moja prva igrica. Pravio sam je sa Markom tri mjeseca i važno je istaći da je njegov udio, kao grafičkog dizajnera, jednako važan. Moram reći da sam prezadovoljan kako je sve ispalo, a i komentari onih koji su je igrali su pozitivni“, kaže Savo.

Upravo komentari u app store-u možda dovoljno govore kakvu su igricu napravili Savo i Marko.
,,Obično ne dajem mišljenja, ali kada to uradim dodijelim pet zvjezdica. Obožavam ovu igricu“, stoji u jednom od komentara.

,,Nikad nije bilo lako biti nindža, a baš je tako i u igrici. Odlične prepreke, laka za kontrolu, ali su potrebni dobar tajming i brzi refleksi. Grafika je vrlo prijatna, možeš da igraš i da se opustiš“, navodi se u još jednom komentaru koji će vas dočekati ako se odlučite da je igrate.

Nakon sedmodevnog besplatnog perioda, Savo i Marko odlučili su da ipak postave cijenu za sve one koji žele da je probaju, pa igrica košta 1,99 dolara, a dostupna je na apple-ovom store-u. U sljedećem videu pogledajte o kakvoj igrici je riječ: