Prema podacima Elektroprivrede Crne Gore, domaćinstva u Nikšiću duguju oko 22 miliona eura za utrošenu električnu energiju, a prosječan dug po domaćinstvu, u odnosu na druge opštine, najveći je upravo u ovom gradu i iznosi oko 750 eura.

Prosječan dug po domaćinstvu na nivou Crne Gore iznosi oko 400 eura, a ukupan dug domaćinstava u Crnoj Gori iznosi oko 136 miliona eura, što je za oko dva miliona manje odnosu na početak 2015. godine.

Ukupan dug potrošača iz kategorije ostala potrošnja na nivou Crne Gore iznosi oko 49 miliona eura. U Nikšiću je za čak 13.101 potrošača obračunat popust od pet i 10 odsto na oktobarskim fakturama, odnosno 43 odsto nikšićkih domaćinstava plaća nižu cijenu struje jer su svoje račune izmirili na vrijeme. Oktobarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše, dobilo je čak 44 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 153.798 kupaca.

Akcija „Podijelimo teret“, koju je EPCG pokrenula treći put zbog velikog interesovanja potrošača, dala je odlične rezultate.
U Nikšiću je 2.979 potrošača iz kategorije domaćinstva potpisalo ugovore u okviru akcije „Podijelimo teret 3“.

Domaćinstvima koja imaju dug za utrošenu električnu energiju akcija je omogućila otplatu u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura tokom 25 mjeseci, bez obračuna zatezne kamate i uz izuzimanje od prinudnih metoda naplate, dok potrošač poštuje Protokol. Potrošačima je i dalje dostupna mogućnost otplate duga u ratama, ali uz uslov plaćanja učešća od 30 odsto, dok se ostatak duga dijeli da određeni broj rata.