mladi Nikšića

U gradu pod Trebjesom uveliko traju pripreme za doček “najluđe” noći. Po svemu sudeći, Nikšićani su se odlučili da 2018. godinu dočekaju uglavnom u Crnoj Gori.


Mnogo od naših sugrađana su bili oduševljeni organizacijom muzičke ponude u Baru na glavnom gradskom trgu i nastupom Marije Šerifović, tako da će Bar biti izbor mnogima. Neki su i ove godine odlučili da osjete čari zimske idile, pa će njihov izbor biti Žabljak. Kako su kazali, to je tradicionalan i provjeren izbor, koji preporučuju drugima.


“Žabljak je uvijek dobar izbor, pogotovo u periodu praznika jer zaista doživite pravu zimsku idilu. Svima bih preporučila doček na Žabljaku”, navela je sugrađanka za naš portal.

Sa druge strane, oni koji zbog poslovnih obaveza ne mogu duže da se zadrže na nekoj atraktivnijoj destinaciji odabrali su neki od nikšićkih lokala kao svoj izbor.

“U Nikšiću je tokom novogodišnjih i božićnih praznika posebna atmosfera i uvijek dobar provod”, kazao je naš sugrađanin.

mladi Nikšića
Nikšićani će Novu dočekati uglavnom u Crnoj Gori

Podgorica će takođe biti čest izbor naših mlađih sugrađana, kao i sve atraktivnija Budva.
U turističkoj agenciji su kazali da je za sada najviše interesovanja za Ohrid, Beograd i Zlatibor iako u ponudi postoji mnogo evropskih metropola koji nude povoljne uslove, ali nema mnogo interesovanja za tu vrstu putovanja.

Tako za Ohrid treba izdvojiti oko 100 eura, za Zlaribor između 125 i 154 eura u zavisnosti od aranžmana, dok su za Beograd cijene pristupačnije i varijaju u zavisnosti od ponude.
Kako navode u turističkoj agenciji, za većinu crnogorskih gradova, koji imaju organizovan doček na trgu, organizovan je prevoz.

Sa druge strane, neki od sugrađana za naš portal kažu da proslava novogodišnje noći iziskuje previše materijalnih sredstava, te da će zbog toga “najluđu” noć dočekati u kućnoj atmosferi.

“Smatram da je bespotrebno da jednu mjesečnu platu potrošim na proslavu samo jedne noći. Ljudi se zanesu i po mom mišljenju previše značaja daju toj večeri”, poručila je naša sugrađanka.
Stariji su naveli da se raduju praznicima i porodičnim okupljanima, ali takođe smatraju da se potroši previše novca.