Naši sugrađani su saglasni da je u centru grada jako teško naći prostora za parking, a i da bi moglo biti više besplatnog parkinga.

„Parkinga nema dovoljno. Naš prostor treba da se iskoristi pametnije, tako da ima više mjesta“, kazao je portalu Mladi Nikšića Milovan (56).

Njegov prijatelj Slavko (56) komentariše: „Ima više komunalne policije nego parking mjesta“.

Veliki broj naših sugrađana je saglasan sa Milovanom i Slavkom.

„Blizu centra je parking gotovo nemoguće naći“, ističe Jovana (24).

Veselin (47) takođe misli da nema dovoljno parking mjesta, i da je po centru jako teško naći parking. Obično se parkira blizu hrama Sv. Vasilija Ostroškog.

„Ima dovoljno plaćenih parking mjesta, ali nema dovoljno besplatnih mjesta. Obično se parkiram oko Doma revolucije“, kaže Dejan (23).

Milena (30) kaže da po centru grada nema dovoljno parking mjesta, što je veliki problem za roditelje koji žele po gradu šetati sa djecom.

„Van zona ima viška parkirališta“, sarkastično je ocijenila.

Danica (25) takođe kaže da nema dovoljno parking mjesta, a i ono što ima se mora platiti. Besplatnih parking mjesta uopšte nema mnogo, tvrdi ona.

„Trenutno ima dovoljno parking mjesta koja se plaćaju, problem je što onih koja se ne plaćaju nema dovoljno“, kazala je Tjana (28).

Ipak, neki Nikšićani smatraju da parking nije problem u našem gradu.

„Sasvim je dovoljno parking mjesta, ne smatram da je to problem“, kaže Jovana (29).

U svakom slučaju, parking mjesta izgleda nikada nije dosta. Čak i plaćeni parking je prihvatljiv, samo da ulice nisu preplavljene automobilima, kaže naš sugrađanin Ranko (37).

„Mislim da treba više parking mjesta, pa i ako je u pitanju plaćeni parking. Parking zone se trebaju napraviti kao što je kod Doma revolucije, a ne da se parkiramo po ulicama“, kaže on, ocijenivši da njemu ipak nije teško naći parking. Obično se parkira blizu Doma revolucije.