Nikšićka policija je nadležnom tužilaštvu procesuirala sugrađane Zorana Kruškonju (38), Safeta Kelmendija (24) i sedamnaestogodišnjeg K.V. koji su osumnjičeni za pet krivičnih djela teške krađe.

Njihovom sugrađaninu Dušanu Tadiću (19), koji se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u ZIKS-u, na teret se stavlja krivično djelo oduzimanja vozila.

Naime, policija je 2. marta obaviještena od strane anonimnog građanina da je u toku provalna krađa vozila parkiranog u Ulici „Radoja Dakića“. Službenici policije su nakon poziva blokirali uži dio grada i u Ulici „Baja Pivljanina“ primjetili NN lice koje je bježalo, i tom prilikom bacilo dva CD plejera i šrafciger. Nakon što su ga uhapsili, policija je utvrdila da se radi o Kruškonji koji je osumnjičen da je provalio dva automobila („Golf II“), u Ulici „Radoja Dakića“ i „Karađorđevoj“ i tom prilikom otuđio dva plejera marke „Sony“ i „Pionir“.

Sudija za istragu je Kruškonji, koji je poznat kao višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, odredio pritvor nakon čega je sproveden u ZIKS, pišu Dnevne novine.

Nikšićanka M.V. je 10. marta obavijestila policiju da je u toku noći provaljen trgovinski objekat „DND“ u Vraćenovićima, i tom prilikom ukradeno 200 eura. Na osnovu prikupljenih dokaza, policija je utvrdila da se radi o maloljetnom K.V. koji je priznao krađu.

Keljmendi se tereti da je 5. marta iz pomoćnog objekta u naselju „Budo Tomović“, koji je vlasništvo Š.B. ukrao mašinu za pranje vozila i kutiju sa alatom. On je sproveden u ZIKS Podgorica nakon što je sudija za istragu donio rješenje o pritvoru.

U novembru prošle godine K.M. iz Nikšića je prijavio policiji da mu je ukraden „Golf III“ koji je bio parkiran u Ulici „IV Crnogorska“. Vozilo je pronađeno u Ulici „Peka Pavlovića“ i vraćeno vlasniku, a nakon sprovedenih vještačenja i prikupljenih dokaza za krađu je osumnjičen Tadić protiv koga je, po nalogu tužioca, podnesena krivična prijava u redovnom postupku. Tadić se zbog prethodno izvršenih krađa automobila nalazi na izdržavanju kazne u ZIKS-u Podgorica.

Policija je sve predmete, vozila i novac, koji su otuđeni u pomenutim krivičnim djelima, pronašla i vratila vlasnicima.