Na bazenu Sportskog centra u Nikšiću naredna dva dana održaće se finalni turnir Kupa Crne Gore za vaterpoliste. U prvom polufinalu od 18h igraće PVK Jadran Carine i VA Cattaro.

Vladimir Gojković, trener Jadrana, kluba koji važi za favorita ovog turnira, na konferenciji za medije kazao je da saznanje da su favoriti ne umanjuje ozbiljnost i posvećenost igrača pred i tokom utakmice.

“ Nadamo se finalu, ali ćemo sigurno ući najozbiljnije u meč da bi ostvarili pobjedu koju planiramo, ali i da se kroz tu utakmicu spremimo za finalni meč”, kazao je Gojković, sa čime se složio i golman tog kluba Miloš Šćepanović, koji je dodao da respektuju protivnike, ali da Jadranu ipak ta uloga pripada s obzirom na rezultate ostvarene u ovoj i prethodnim sezonama.

Takva očekivanje nema trener Cattara, Mirko Vičević iako mu je, kako je kazao, kao treneru to najteže da saopšti. On je pohvalio domaćina Kupa i čestitao na izvanrednom objektu, pa je u budućnosti slične uslove poželio i Kotoru, kao kolijevci vaterpola.

“Strašno bi nam bilo drago da pokrenemo mlade igrače kako bi u budućnosti, u finalu i u završnici, ekipa domaćina bila iz ovog grada. Zadovoljan sam što smo uspjeli doći do same završnice. Dostojanstveno ćemo se sjutra pojaviti i pokušati da sa nekom taktičkom varijantom i sa mlađim igračima, pokažemo put koji je već Jadran plasirao”, iskren je on, naglasivši da se ubuduće nada ozbiljnijem uključivanju u borbu za trofej.

U drugom polufinalu, sjutra od 20h sastaće se VK Budva i VK Primorac.Prema mišljenju Petra Vica, trenera Primorca, riječ je o podjednako dobrim ekipama, pa očekuje veliku borbu za ulazak u finale.
“Nadam se da ćemo uspjeti da uđemo u finale, mada nam je prvenstveno ove godine cilj da se vratimo u prvu Triglav jadransku ligu”, rekao je on, dok je Antonio Petrović, igrač Kotorana, pozvao navijače – popularne “Beštije “da dođu da ih podrže.Za trenera VK Budva, Draga Pejakovića, održavanje Kupa u Nikšiću znači otvaranje još jednog grada prema vaterpolu, a, kako je naglasio, nada se formiranju nove igračke baze. Ne potcjenjuje protivnika u sjutrašnjem meču koji je, kako je kazao, za razliku od prošle sezone, u ovu ušao mnogo jači.
“Doveli su pet-šest pojačanja, maksimalno ozbiljno krenuli na svim frontovima tako da smatram da će to biti jedna jako neizvjesna utakmica. U ovom trenutku mogu da kažem da su oni bar na papiru neki blagi favoriti, ali sigurno da ćemo dati sve od sebe da se nađemo u finalu sa ekipom Jadrana koja u ovom trenutku dominira i realno po svemu što je pokazala ove godine zaslužuje da bude na prvom mjestu”, zaključio je on.
Finale je na programu u subotu, 17. decembra u 19h, a oba dana finalnog turnira ulaznice će se naplaćivati po cijeni od dva eura.