Uprava Fudbalskog kluba (FK) “Sutjeska” je nakon sporazumnog raskida saradnje sa dosadašnjim trenerom Nebojšom Jovovićem, brzo reagovala i već danas imenovala za šefa stručnog štaba Nikolu Peca Rakojevića, kojem će ovo biti četvrti mandat u nikšičkom prvoligašu.

Sutjeska je loše startovala drugi dio sezone, u tri meča zabilježili su dva poraza i remi, što je upravi kluba bio dovoljan razlog da promjene svog stratega. Sutjeska je pala šestu poziciju Prve crnogorske lige i time dovela u pitanje izlazak na evropsku scenu.

“Sutjeska želi da pobjeđuje u kontinuitetu. I pored plasmana u polufinale kupa u prvenstvu je nedostajalo bodova za sam vrh. Igračima, navijačima i upravi želim uspjeh u nastavku i pehar kupa koji Sutjesci nedostaje“, saopštio je Jovović za sajt “CG Fudbal”.
Novi trener Rakojević će ponovo sjesti na klupu Sutjeske, za koju je igrao od 1975. do 1989. godine. Nikšićanin je jedan od najcjenjenijih stručnjaka sa ovih prostora.Rakojević je trenerskim pozivom počeo da se bavi upravo u Sutjesci.

“Plavo-bijelima” se vraćao u još dva navrata od 2008. do 2010. godine i od januara do aprila 2011.
U međuvremenu je vodio desetak klubova iz Crne Gore , a bio je i selektor mlade reprezentacije SR Jugoslavije od 2000. do 2001. godine.
Sa Mladošću je u maju prošle godine proslavio titulu šampiona, Crne Gore, a sa klupe “romantičara” se povukao 26. novembra.
Dobitnik je nagrade za najboljeg trenera Prve crnogorske fudbalske lige za 2016. godinu. Svoj četvrti mandat u Sutjesci počeće u subotu, kada Nikšićani dočekuju Iskru.

Rakojević je sa upravom kluba dogovorio saradnju do ljeta 2018.